DruštvoEkonomija

30 miliona dinara za sufinasiranje projekta “Fond za stambene zajednice”

Grad izdvaja 30 miliona dinara za sufinansiranje trećine sredstava koje će stambene zajednice izdvojiti za sanaciju krovova i fasada i za popravku liftova, odlučeno je na 220. sednici Gradskog veća.

Aplikacija stambenih zajednica za ovaj projekat može da iznosi najviše milion dinara. Na osnovu toga očekuje se da 30 do 40 stambenih zajednica reše svoje probleme. Uskoro se očekuje i raspisivanje javnog poziva.

„Ideja Grada Niša je da sufinansira trećinu sredstava koje će stambene zajednice izdvojiti za neku od mera. Ova sredstva biće opredeljena i u narednoj godini. Javni poziv će vrlo brzo uslediti nakon ove odluke koju smo danas sproveli na Gradskom veću”, kazao je direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, Dušan Radivojević.

Radivojević je napomenuo i neke od mera koje će se sprovesti koje su dogovorene sa stambenim zajednicama, poput sanacija krovova i fasada, popravka liftova i svih stvari za koje je potrebno investiciono ulaganje, za potpuno funkcionisanja stambenih zajednica.

Pored toga, Grad je opredelio i  sredstva za sufinansiranje zamene individualnih ložišta u domaćinstvima, i priključenje na toplovodni sistem.

Foto: Niške Vesti

„Već smo sličan projekat realizovali u ovoj godini, gde smo preko 200 domaćinstva sufinansirali u iznosu do 50 odsto. Ovo je nastavak, čime se Grad svojski trudi da zagađenje vazduha u Nišu dovede do ispravnog nivoa. Grad Niš je preko 90 odsto kapaciteta svojih toplana već preveo na prirodni gas, tako da je ostalo zagađenje iz individualnih ložišta. Zbog toga Grad ima niz mera i projekata kojim stimuliše građane da vrše zamenu ložišta u svojim domaćinstvima“, pojašnjava Radivojević.

Prema njegvim rečima, očekuje se da 30-ak domaćinstava budu priključena na toplovodnu mrežu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Blago nislijama,ja sam preko Solis agencije kupio stan i sad kao i svi stanari placam sve popravke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com