Društvo

Kontrola vazduha na 21 lokaciji, Niš dobija i rezistograf

Na današnjoj sednici gradskog veća usvojen je program o izmenama programa sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine Grada, pa će Grad za te svrhe umesto dosadašnjih 9 miliona, ove godine izdvojiti duplo više. Gradski većnik zadužen za komunalne delatnosti, Miroslav Đokić, izjavio da će pored toga Niš nabaviti uređaj koji meri stanje stabla i da će se na 21 lokaciji meriti kontrola vazduha.

 

“Budžetski fond u proteklim godinama kretao do iznosa oko 9 miliona, a ove godine Grad je odlučio da poveća na 18 miliona dinara, što će podrazumevati nove zelene površine u Gradu kao i uređenje mnogih kružnih tokova u Gradu i formiranje novih parkovskih površina. Najbolji primer za to je parkovska površina koja će se naći na novom trgu ispred Beogradske kapije na mestu bivše cvetne pijace i uređenje zelenila kod novoizgrađene ulice Vojvode Putnika”, pojašnjava Đokić.

Sva postojeća stabla na pomenutom trgu, kaže on su ušla u projekat koji je izradio Zavod za urbanizam, tako da ni jedno neće biti posečeno, već da su pored tih stabala previđeni novi drvoredi koji će imat imati pop –  up sisteme za automastsko zalivanje.

Prema njegovim rečima, fond za kontrola vazduha iznosi skoro 13 miliona dinara, a od ove godine kontrola vazduha meriće se na 21 lokaciji.

“Gotovo sve gradske opštine su pokrivene, imaćemo fiksne merače vazduha u svim opštinama, a ostali uređaju će biti raspoređeni mobilno na različitim lokacijama po preporukama struke, sekretarijata za zaštitnu životne sredine i uz saglasnost Ministarstva”, ističe Đokić i dodaje će Grad Niš kao druga jedinica lokalne samouprave nabavila rezistograf uređaj koji meri stanje stabla, tako da se pre provere ni jedno stablo ne seče.

 

Za uređenje Beogradske kapije obezbeđen novac i dozvole

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Простор испред Београдске капије, уклањањем локала и тезги, је претрпео огромну економску штету. Скоро 2 године је без функције, где га пролазници користе као WC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com