Društvo

Rešava se problem zgrade za mlade naučnike u Nišu

Kako bi se rešio dugogodišnji problem oko zastoja izgradnje stanova za mlade naučnike u Ulici Branka Krsmanovića u Nišu, ministar prosvete Mladen Šarčević razgovarao je sa gradskim rukovodstvom. Kako je istakao, država će pomoći nastavak izgradnje stanova za mlade naučnike i da će ta zgrada postati studentski dom sa 380 mesta.

Jedan od prioriteta resornog ministarstva je realizacija projekta izgradnje aneksa na Elektronskom fakultetu u Nišu gde bi bili smešteni laboratorije i naučno-istraživački centri za mlade naučnike, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević, na sastanku sa gradskim rukovodstvom Niša.

„Država će pomoći nastavak izgradnje stanova za mlade naučnike koji će postati studentski dom sa 380 mesta“, izjavio je ministar Šarčević.

U projekat izgradnje stanova za mlade naučnike država je do sada uložiila 260 miliona dinara. Univerzitet je kupio zemljište, a Grad Niš investirao oko 40 miliona dinara.

Za završetak projekta potrebno je još oko 5 miliona evra, rekao je na sastanku sa minsitrom prosvete, zamenik gradonačelnika Niša, Miloš Banđur.

Ministar Sarcevic

Ministar je obećao i da će tim pravnika Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u narednom periodu utvrditi iz kog je razloga projekat izgradnje stanova za mlade naučne radnike zaustavljen 2011. godine, budući da je zamenik gradonačelnika istakao da je gradskom rukovodstvu jako važno da se ovaj slučaj ispita do kraja, jer je u projekat uložen veliki novac.

Podsetimo, 2008. godine je u Ulici Branka Krsmanovića započeta izgradnja zgrade za mlade istraživače Niša. Zgrada po planu bi trebalo da obuhvata tri lamele sa 98 stanova, ukupne površine od preko 7.000 kvadrata.

Ministar Šarčević je najavio nove sastanke sa gradskim rukovodstvom kako bi se konkretizovala saradnja na više polja.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com