Sport

Student ubedljivo protiv Vrbasa

Ženski košarkaški klub Studet savladao je ekipu Vrbas Medela sa 83:65 (23:15, 24:14, 24:23, 12:13). Meč prvog kola Prve ženske lige Srbije završen je bez mnogo neizvesnosti.

Tokom prvog poluvremena, domaće košarkašice su jednako čvrsto odigrale i napad i odbranu, te na pauzu otišle sa sigurnih +18. U drugom delu je viđen ujednačeniji odnos snaga, pa je delovalo kao da su devojke iz Vrbasa povratile samopouzdanje nakon pogođenih koševa za dva i tri poena.

Ipak, ni to nije bilo dovoljno za osvajanje treće četvrtine. U poslednjem delu igra je bila manje efikasna, sa mnogo izgubljenih lopti i promašenih šuteva.

Nišklijke su ove godine ostale bez značajnih igračica, uz samo jedno pojačanje, pa je kao cilj najavljivan opstanak u najjačoj ligi Srbije. Međutim, rutinska pobeda nad prošlogodišnjim učesnikom Play Off-a nagoveštava potencijal mladog sastava.

Naredni meč odigraće već u sredu, 12. oktobra protiv Vojvodine, dok će sledećeg vikenda ugostiti aktuelnog šampiona države ekipu Radivoj Korać.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com