Društvo

PARKING SERVIS: Prijatelji životinja

Vrata zoo vrta udruženja „Zoo Planet“ u Kamenici otvorena su do kraja nedelje, svakog dana od 11h do 18h za sve posetioce koji žele da budu deo humanih aktivnosti povodom Svetske nedelje zaštite životinja. Cilj je da se podigne svest o zaštiti i zbrinjavanju životinja, kažu u „Zoo Planet-u“ i dodaju da svi posetioci mogu doniraju hranu za životinje ovog prihvatilišta. Akciji promocije dobrobiti životinja se odazvalo i niško preduzeće „Parking servis“, koje je izgradilo prostor za skladištenje hrane za životinje.

Povodom obeležavanja Svetske nedelje zaštite životinja JKP „Parking servis“ Niš se odazvalo pozivu udruženja „Zoo Planet“ i obezedilo im sredstva, vozilo na korišćenje i radnike za postavljanje nadstrešnice na prostoru od 72m2 za skladištenje hrane za životinje u zimskom periodu.

„Podsećamo da su prava životinja važna koliko i prava ljudi i da čovek nema moralno opravdanje da koristi životinje za svoje različite potrebe. Raduje nas što je uticaj našeg i sličnih udruženja, ali medija doprineo da se u odnosu na prethodne godine Nišlije bolje odnose prema životinjama. Shvataju da životinja nije igračka, već da je to živo biće koje oseća bol, patnju i stres. Čak i uhvaćeni psi lutalice imaju bolju negu i zaštitu u prihvatilištu za životinje. Naši volonteri su tamo svakodnevno. Pomoć „Parking servisa“ nam mnogo znači i ovo je prvi put da imamo ovakvu ozbiljnu saradanju sa jednim gradskim preduzećem“, kaže Dušan Stojanović iz „Zoo Planet-a“.

GRADNJA

U Svetskoj nedelji zaštite životinja treba podsetiti da je čovek istrebio mnoge životinjske vrste uništavajući im staništa i eksploatišući ih zarad profita i zabave. I danas više desetina miliona životinja godišnje pati i umire u transportima, klanicama, cirkusima, trkama, borama, zoološkim vrtovima.

„Ovo je samo jedna u nizu društveno odgovornih akcija JKP „Parking servis“ Niš. Do sada nismo imali priliku da pomažemo na ovaj način i drago nam je što smo u mogućnosti da izađemo u susret udruženju i zadovoljstvo nam je da budemo deo Svetske nedelje zaštite životinja, rekao je direktor ovog preduzeća, Marko Janković.

Stojanović podseća da su vrata zoo vrta u Kamenici otvorena do kraja nedelje, svakog dana od 11 do 18h za sve ljubitelje životinja i najavljuje da će u nedelju, 23. septembra biti organizovan humanitarni koncert Olivera Katića u Parku Sveti Sava, a u okviru kojeg će biti i mini zoo park sa životinjama iz zoo vrta, dok će stručnjaci zaštite prirode i veterinari edukovati građane o poštovanju dobrobiti životinja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com