Društvo

DRAMA: 200 Romа BLOKIRALО ulicu!

Kako Niške Vesti saznaju u toku je blokada ulice Dušana Popovića u naselju Crvena zvezda koje većinom naseljavaju pripadnici romske nacionalnosti. Negde oko 200 Roma nalazi se na ulici, saobraćaj je paralizovan, a na terenu se nalazi i šest policijskih vozila. Nezadovoljstvo Roma izazvala je seča struje zbog neplaćenih računa u iznosu od 29 miliona dinara.

Prvi protest Roma zbog isključenja sa mreže bio je 26. septembra ispred Gradske kuće. 

Naselju Crvena zvezda isključena je struja zbog duga od 29 miliona dinara, a na protest su se odlučili jer su u mraku više od mesec i po dana.

U međuvremenu, blokada ulice Dušana Popovića, izaziva saobraćajni kolaps i na Trošarini , a kolona vozila, kako saznajemo, proteže se do Vojne bolnice. Inače, Romi su ulicu blokirali još oko 16 sati i 30 minuta.

Redakcija Niških Vesti pokušala je da dobije odgovor iz niškog ogranka EPS Snabdevanja, na telefon poznat redakciji niko nije odgovarao ali je zato na upućeno pitanje SMS porukom odgovoreno sa: “Za sve informacije zadužena je Služba za odnose sa javnošću koji imaju nalog gederalnog direktora da daju izjave medijima. Hvala na razumevanju”, piše u SMS-u.

 

BLOKADA 1

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com