U fokusu

Vojni rok šest meseci, ali ga neće svi služiti!

– Obuka će biti podeljenja na nekoliko etapa. Osnovna će trajati mesec i po dana, zatim specijalistička isto toliko, a posle toga vojnici će biti upućivani u jedinice na kolektivnu obuku – rečeno je iz Ministarstva odbrane

Umesto tri meseca kao što je do sada bio slučaj, mladići i devojke koji su se prijavili da dobrovoljno služe vojsku, od sada će vojni rok služiti šest meseci.

Kako je poručeno iz Ministarstva odbrane, dobrovoljci će dobiti i uvećanje zarade koje će ići i do 25.000 dinara, a produženje roka će biti ponuđeno i septembarskoj klasi, a od decembra će i zvanično stupiti na snagu.

– Obuka će biti podeljenja na nekoliko etapa. Osnovna će trajati mesec i po dana, zatim specijalistička isto toliko, a posle toga vojnici će biti upućivani u jedinice na kolektivnu obuku – rečeno je iz Ministarstva odbrane za Srpski Telegraf.

Ovaj način obuke će omogućiti kvalitetniju pripremu za izvršenje namenskih zadataka i povećati operativnu sposobnost vojske. Vojni analitičar Miroslav Lazanski podržava ovu odluku, rekavši da je najmanje šest meseci potrebno da bi se prošla osnovna obuka.

Ostatak teksta pročitajte na Telegraf.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com