Društvo

Poziv mladima za dobrovoljno služenje vojnog roka

Centar Ministarstva odbrane Niš ispred Gradske kuće ogranizovala je predstavljanje dobrovoljnog služenja vojnog roka. Na postavljenim štandovima zainteresovani mladići i devojke mogli su da se informišu o svim pojedinostima dobrovoljnog služenja.

To je ujedno i prilika da oni, koji su već doneli odluku da pristupe Vojsci Srbije i dobrovoljno odsluže vojni rok, popune prijave na konkurs i započnu proceduru.

 

„15. decembra 2010 godine, Narodna skupština donela je oduku o ukidanju obaveze služenja vojnog roka, ali je zadržala uvođenje u vojnu evidenciju i mogućnost dobrovoljnog služenja vojnog roka.

Povećana su primanja vojnika koje do sada bilo oko 25.000, a od 1.decembra će ta primanja biti oo 35.000 na mesečnom nivou“, Potpukovnik Zoran Gajić, načelnik  centra Ministarstva Niš.

 

 

Na dobrovoljno služenje vojnog roka u trajanju od šest meseci mogu da se prijave mladići i devojke od 19 do 30 godina.

Prema rečima potpukovnika Gajića, prva tri meseca služe se u jednom od centara u Valjevu, Somboru ili Leskovcu, a druga tri u centrima za specijalističku obuku Voske Srbije.

Opšti usovi za prijem:

– Državljanstvo Srbije,

– Da kandidat/kinja nije osuđivan/a ili prekršajno gonjen/a,

– Sposoban/a za vojnu službu.

Kada i gde se može prijaviti:

Javni oglas za prijavljivanje je stalno otvoren.  Prijave su otvorene tokom cele godine.

Prijave su otvorene svakog dana od 8 do 14 sati u centru Ministarsva odbrane Niš – kasarnaTvrđava,  Beogradska ulica bb ili na e portal Vlade Republike Srbije i svim filijalama pošte Srbije.

Ovabezno uvođenje služenja vojnog roka najavljeno je za jun naredne godine, ali zvaničnu odluku Narodna Skupština Repubike Srbije jos uvek nije donela.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com