Društvo

Prvi padobranski skokovi vojnika na služenju vojnog roka iz 63. padobranske brigade

Vojnici generacije „septembar 2021“ koji vojni rok služe u 63. padobranskoj brigadi uspešno su izveli svoj prvi skok u okviru završnog dela osnovne padobranske obuke.

U ovoj elitnoj jedinici Vojske Srbije oni se obučavaju za vojnike padobranske specijalnosti i realizaciju kolektivnih zadataka u skladu sa namenom brigade.
“Kako bi došli do završne faze padobranske obuke, vojnici su uspešno savladali sadržaje osnovne individualne obuke u jedinicama Komande za obuku i potom, u 63. padobranskoj brigadi taktičku, vatrenu i zemaljski deo padobranske obuke. Za to vreme su stekli osnovna vojnička znanja, naučili da rukuju ličnim naoružanjem i opremom i savladali tehnike izvršenja padobranskog skoka”, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Vojnici padobranske specijalnosti tokom služenja vojnog roka izvode padobranske skokove u dnevnim i noćnim uslovima, sa naoružanjem i dodatnim teretom. Skokovi se realizuju iz aviona An-2, uz korišćenje savremenih desantnih padobrana koji su na upotrebi u jedinici od 2018. godine.
U duhu tradicije jedinice, sa mladim vojnicima skok je izveo i komandant 63. padobranske brigade brigadni general Nenad Zonić, pruživši im na taj način podršku u ovom važnom trenutku za svakog padobranca i priznanje za dosadašnji trud i zalaganje koji su pokazali na obuci.
Uspešnom realizacijom padobranskih skokova i osnovne padobranske obuke vojnici dobijaju zvanje „padobranac“, a time i mogućnost da postanu profesionalni pripadnici ove elitne jedinice Vojske Srbije, za šta su svi iz ove generacije već iskazali interesovanje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com