Magazin

Pravoslavni vernici danas slave prenošenje NAJSVETIJE IKONE ISUSA HRISTOSA!

Ubrusom kojim je Isus obrisao lice, knez Agar uspeo je skoro potpuno da izleči gubu

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave prenošenje nerukotvorene ikone Isusa Hristosa, a to je bilo 944. godine kada je svečano prenesena u Carigrad i postavljena prvo u crkvu Presvete Bogorodice u Vlaherni, a zatim u crkvu Presvete Bogorodice Faroske.

U vreme kada je Isus propovedao Jevanđelje i isceljivao svaku bolest i svaki nedug na ljudima, u gradu Edesi, na obali Eufrata, živeo je knez Avgar koji je bio sav unakažen gubom. On je čuo za Hrista, icelitelja od svake muke i bolesti, pa je poslao nekog životopisca Ananiju u Palestinu sa pismom Hristu, u kome je Avgar molio Gospoda da dođe u Edesu i da ga izleči od gube. U slučaju da Isus ne može da dođe, knez je naredio Ananiji da naslika njegov lik pa da mu ga donese, verujući da će mu taj lik povratiti zdravlje. Pošto se približavalo vreme Njegovog stradanja Isus je odgovorio da ne može da dođe, ali je uzeo parče ubrusa i njime obrisao svoje lice. Njegov lik se savršeno preslikao na ubrus.

Ostatak teksta pročitajte na Telegraf.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com