Kultura

Trombonista Ljubomir Matijaca

Ovogodišnji dobitnik tracionalne nagrade Nišvilla za životno delo je trombonista Ljubomir Matijaca, rodom iz Travnika. “Nišvil je festival koji je zaslužio da mu se poželi svako dobro”, rekao je laureat, kome će nagrada biti uručena večeras. Direktor Nišvilla, Ivan Blagojević , pokrenuo je inicijativu da Miša Blam, preminuli basista i jedan od laureata ove nagrade, dobije koridor u Tvrđavi koji će se zvati njegovim imenom.

Ljubomir Matijaca je reprezentatvni trombonista i jedan od pionira srpske i jugoslovnske džez scene. Jedan je od članova prvog džez sastava u SFRJ i jedan od osnivača “Belgrade Dixiland Orchestra”.

Izuzetno sam počastvovan ovom nagradom I drago mi je da Nišville opstaje uprkos nedaćama koje ga prate. Posebno mi se dopada što svake godine uspeva da obogatu svoju kulturnu ponudu značajnim svetskim imenima”, rekao je trombonista kome će večeras biti uručena nagrada za životno delo.

Direktor Nišvilla, Ivan Blagojević , pokrenuo je inicijativu da glavna staza u Tvrđavi dobije ime po preminulom basisti Miši Blamu, takođe jednom od laureta ove nagrade.

Mi smo uputili zahtev da jedna ulica u Nišu dobije ime Miša Blam, i to je odobreno, ali nismo zadovoljni krajem u kome se ulica nalazi. Zato predlažemo da staza kojom se ide prema glavnoj bini dobije naziv “Koridor Miše Blama”.koridor Blagojević je simbolično okačio tablu sa imenom Miše Blama a, kako je rekao, na potezu su sada nadležne gradske institucije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com