Društvo

Medicinski oskar je u rukama istaknute niške doktorke, docentkinje Maje Živković

Bronzana statua “Budućnost”, takozvani medicinski oskar je u rukama istaknute niške doktorke, docentkinje Maje Živković. Njen rad je proglašen za najbolji u oblasti oftalmologije u četvrtak uveče na gala svečanosti MEDIS AWARDS u Ljubljani u velelepnom zdanju Narodne galerije Slovenije.

“Bavljenje naukom je temelj našeg posla, a postojanje ove nagrade ukazuje na to. Nagrada Medis postaje sigurno najznačajnije medicinsko priznanje u ovom delu Evrope. Hvala vam što vrednujete moj rad i što ste mi ukazali čast da stojim u prvoj liniji istaknutih lekara u ovom delu Evrope. Sve ovo obavezuje, ali posebno motiviše”, poručila je doktorka Živković tokom proglašenja najboljih.

Nagrada MEDIS AWARDS se dodeljuje godišnje za izuzetna istraživačka dostignuća u devet zemalja centralne i jugoistočne Evrope u devet medicinskih oblasti.

O ovoj nagradi odlučivao je međunarodni naučni komitet sačinjen od brojnih eminentnih profesora koji je analizirao 242 naučno-istraživačka rada, izabrao 18 finalista, po 2 iz 9 oblasti (oftalmologija, ginekologija, pedijatrija, gastroenterologija, neurologija, reumatologija, pulmologija i alergologija, farmacija, intenzivna medicina i anesteziologija) iz 9 zemalja (Austrija, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Bugarska, Severna Makedonija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija).

Po oceni nezavisnog komiteta doc. dr Maja Živković je proglašena najboljom u oblasti oftalmologije. Njen rad je bio usmeren na najsavremenije lečenje bolesti žute mrlje.

“Žuta mrlja ili makula je zaslužna za naš dobar vid. Kada god je moguće, moramo sve učiniti da do slepila ne dođe. Zahvaljujući ovoj terapiji održavamo vidnu oštrinu. U mojoj oftalmološkoj praksi je do sada primenjena terapija kod više od hiljadu pacijenata i kod svih je sprečen nastanak slepila. To su odlični rezultati”, istakla je niška doktorka tokom prezentacije, a onda poslala i snažnu poruku koja govori o posvećenosti poslu.

“Lično uvek težim inovacijama, da moj grad, moja zemlja, region budu u korak sa trendovima i uspesima oftalmologije na svetskom nivou. To je neka stalna težnja, bilo da sam u ordinaciji ili u operacionoj sali gde se kao očni hirurg susrećem stalno sa problemima oka.”

Međunarodna nagrada Medis Awards je ove godine dodeljena deseti put i predstavlja priznanje vrsnim lekarima i farmaceutima koji se pored redovnog rada bave i istraživačkim radom i na taj način daju nemerljiv doprinos uvođenju inovacija i efikasnoj borbi protiv savremenih bolesti.

Podsećamo da je dr Maja Živković od 2007. godine zaposlena na Klinici za očne bolesti Kliničkog centra u Nišu. Docentkinja je na Katedri za oftamologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu. Autorka je brojnih radova sa međunarodnim karakterom.

Doc. dr Maja Živković. Medis Awards

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com