Promo vesti

LUKUMA – 100% prirodni zaslađivač specifične arome i ukusa

Lukuma je voće koje potiče iz oblasti Anda u Peruu. Ima veoma specifičnu i prijatnu, slatku aromu. U Peruu je to jedan od najomiljenijih ukusa sladoleda, pudinga i drugih poslastica. Upravo zbog svog ukusa Lukuma se koristi i kao prirodni zalađivač, daleko zdraviji od šećera i kao aromatični dodatak jelima.

Plod Lukume odlikuje neobično visoki sadržaj karotina, posebno beta karotina, koji je snažan antioksidans. Sadrži 14 minerala, među kojima posebno kalijum, natrijum, kalcijum, magnezijum i fosfor. Ova kombinacija je dobra za zdravlje kostiju i zuba. Fosfor je takođe značajan za proces varenja i ravnotežu hormona.

Zahvaljujući slatkom ukusu čiji je glikemijski indeks niži od šećera (procenjuje se da je oko 25), to je čini pogodnom namirnicom za one koji nastoje da regulišu nivoe šećera u krvi.

lucuma puddingU Južnoj Americi, lukuma se vakovima koristila kao medicinska biljka, zahvaljujući njenim snažnim antiinflamatornim efektima. Naučna istraživanja su potvrdila da lukuma lekovito deluje na kožu.

Kod nas je lukuma dostupna u obliku Organskog Lukuma Praha. Plodovi koji su sušeni na suncu i samleveni u prah u potpunosti zadržavaju specifičan ukus ove biljke, a što je najvažnije – sve hranljive i korisne materije koje ona izvorno sadrži. Odličan je za pripremu domaćeg sladoleda, frapea, deserata, kašica za decu…

Možete da ga stavite u jogurt, voćne salate, energetske kuglice, kolače, kremove i svuda gde biste inače stavili šećer.

LUKUMU možete po pristupačnoj ceni nabaviti u Prodavnici zdrave hrane BEYOND

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com