Izbori 2016

CRTA: Naprednjaci dobili više od 4000 glasova

Do 20 sati na glasanje za ponovljene parlamentarne izbore na 15 biračkih mesta je izašlo ukupno 41,9 odsto što je 8.227 građana upisanih u birački spisak, saopštila je CRTA posmatračka misija “Građani na straži”. Najviše glasova dobila je Srpska napredna stranka.

Izborna lista “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” osvojila je 4.292 glasova. Nakon njih sledi koalicija Dveri-DSS sa osvojenih 1.996 glasova, zatim koalicija okupljena oko SPS-a 623 glasova, lista “Dosta je bilo-Saša Radulović” 328 glasova, Srpska radikalna stranka – 242 glasova, koalicija LDP-SDS-LSV 241 glasa i lista “Za Pravednu Srbiju – Demokratska stranka” 195 glasa. Broj nevažećih listića je bio 116, saopštila je CRTA posmatračka misija “Građani na straži”.

“Izborni proces je prošao u skladu sa zakonskim procedurama, uz izolovane slučajeve na četiri biračka mesta gde je nekolicini ljudi dozvoljeno da glasaju bez važećih isprava. Takođe, zabeleženo je i da je na biračkom mestu Pantelej 13 u Nišu jedan glasač je prijavio biračkom odboru da je bio nagovaran, neposredno pre ulaska na biračko mesto, da glasa sa jednu stranku”, saopštila je CRTA.

crta

crta1

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com