IZBORI 2023.Politika

Na dva biračka mesta u Nišu do 18 časova glasao svaki peti birač

Na dva biračka mesta u Nišu na kojima se vanredni parlamentarni izbori ponavljaju do 18 časova glasala je tek petina upisanih birača ili tačnije njih 21,56 odsto, pokazuju podaci Gradske izborne komisije.

Izlaznost do 18 časova 17. decembra bila je 52,09 odsto.

Glasanje za vanredne parlamentarn u Nišu se danas ponavlja na biračkom mestu broj 22 koje se nalazi u Osnovnoj školi “Sveti Sava” i na biračkom mestu broj 43 u Osnovnoj školi “Dositej Obradović”.
Od 35 biračkih mesta u Srbiji za koja Republička izborna komisija donela rešenje o ponovnom glasanju jer rezultati nisu mogli biti utvrđeni, na jugu Srbije nalazi se njih 13.

Birališta su ponovo otvorena u Svrljigu, Vlasotincu, Babušnici, Bojniku i u Lebanu.
Republička izborna komisija je naknadno donela rešenje o ponavljanju izbora i na tri biračka mesta u Beloj Palanci Belopalančani će na birališta ponovo izaći 2. januara.

______________________________________

17:00 – Mala izlaznost u Nišu na ponovljenim izborima

Na ponovljenim izborima za vanredne parlamentarne izbore, na dva biračka mesta u Nišu do 14 časova glasalo je svega 14,86 odsto upisanih birača, a do 16 časova svega 19,19 odsto, pokazuju podaci Gradske izborne komisije.

Na glasanju koje održano 17. decembra izlaznost do 14 časova bila je 33,32 odsto, a izlaznost do 16 časova 42,76 odsto.

Glasanje protiče bez incidenata. Glasanje za vanredne parlamentarne danas se u Nišu ponavlja na biračkom mestu broj 22 koje se nalazi u Osnovnoj školi “Sveti Sava” i na biračkom mestu broj 43 u Osnovnoj školi “Dositej Obradović”.
U biračkim spiskovima na ova dva biračka mesta upisana su 3.163 birača.
Koalicija “Srbija protiv nasilja” najavila je da neće učestvovati u izborima koji se ponavljaju na ukupno 35 biračkih mesta u Srbiji, uz obrazloženje da ne žele da učestvuju u nastavku “izborne lakrdije”.
______________________________________
13:00 – Izlaznost u Nišu do podneva 10,5 odsto

Na dva biračka mesta u Nišu na kojima se ponavljaju izbori za poslanike Narodne skupštine do 10 časova glasalo je 4,74 odsto upisanih birača, a do podneva na birališta je izašlo 10,5 odsto građana. Izlazanost je duplo manja od izbora koji su održani 17. decembra.

Tada je do 10 časova na birališta, na biračkim mestima broj 22 koje se nalazi u Osnovnoj školi “Sveti Sava” i na biračkom mestu broj 43 u Osnovnoj školi “Dositej Obradović”, glasalo 4,74 odsto građana, a do 12 časova izlaznost je bila 8,96.
Na pomenutim biračkim mestima u biračke spiskove su upisana 3.163 punoletna građana Niša.

______________________________________

10:00 – Ponovljeno glasanje protiče regularno 

Dva biračaka mesta, broj 22 u Osnovnoj školi “Sveti Sava” i biračko mesto broj 43 u Osnovnoj školi “Dositej Obradović”, na kojima se danas ponavljaju izbori, otvorena su na vreme, izjavila je predsednica Gradske izborne komisije (GIK) Danijela Milićević.

Ona jeda su oba biračka mesta otvorena u sedam časova i da za sada glasanje protiče u najboljem redu.

Dodala je da pravo glasa na biračkom mestu broj 22 ima 1.738 birača, a na biračkom mestu broj 43 u birački spisak upisano je 1.425 birača.

Podsetila je da se oba mesta nalaze na području opštine Medijana. Koalicija “Srbija protiv nasilja” najavila je da neće učestvovati u izborima koji se ponavljaju na ukupno 35 biračkih mesta u Srbiji, uz obrazloženje da ne žele da učestvuju u nastavku “izborne lakrdije”. Biračka mesta biće kao i obično otvorena večeras do 20 časova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com