Hronika

Ubistvo kod Pandore pažljivo isplanirano

Aleksandar Barjaktarević, zvani Saško Ludak (36), koji je ubijen 26. juna u Nišu sa Žarkom Savićem Ćentom (33),došao je do niške Palade pravde u blindiranom merecedesu, saznaje “Blic”. Vozaču je rekao da ga ne čeka posle ročišta koje je bilo odloženo, pa je  otišao na piće u obližnji kafić, što je svaki put radio posle suđenja. Prepostvlja se da je ubica znao za njegove navike, kao i da u tom trenutku neće biti naoružan.

“Velika je verovatnoća da je Barjaktarević bio glavna meta napada, a da je Ćenta bio samo slučajna žrtva jer je zasmetao ubici. Kada su krenuli da izlaze iz kafića, on je išao prvi i prvi se susreo sa ubicom, koji ih je sačekao na ulici s pištoljem u rukama i maskiran kacigom. Moguće je da je Ćenta pokušao da se suprostavi napadaču, da ga uhvati za oružje i slično, ali mu je ovaj pucao u glavu i grudi, a potom odmah i u Barjaktarevića koji je išao iza. Čim je ispalio hice u Barjaktarevića, ubica se dao u trk” kaže izvor Blica.

Svedoci kažu da je ubica ispalio sedam metaka, da je bio oniži i puniji, da je potrčao do obližnjeg skutera na kome ga je čekao saoučesnik, te da su se zajedno odvezli ulicom Stefana Prvovenčanog do crkve Svetog Luke, a zatim se razdvojili i od tada im se gubi svaki trag.

Smatra se da je ova likvidacija dobro plaćena, nekoliko desetina hiljada evra, pa se kao mogući motiv ubistava ne isključuju ni novčani dugovi.

Savić je ubijen na licu mesta hicima u glavu i grudi, dok je Barjaktarević preminuo u KC u Nišu u toku operacije, jer ga je od tri metka jedan pogodio direktno u srce.

Inače, i Saško i Ćenta su dobro poznati poznati policiji,  u svom dosijeu Ćenta ima hapšenje zbog nanošenja teških telesnih povreda i trgovinu narkoticima, dok je Saško – osim zbog ubistva Marka Pavlovića 2008. godine u Mokranjčevoj, hapšen i zbog izazivanja opšte opasnosti.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com