Kultura

Svetski dan poezije u Nišu

Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša u saradnji sa gradskim institucijama i organizacijama četvrtu godinu za redom obeležava Svetski dan poezije u Nišu.

Organizovanim čitanjem i govorenjem stihova na javnim mestima, ulicama, trgovima i mostovima, članovi Društva sa svojim gostima daju doprinos popularizaciji, pisanju i čitanju poezije.

“Pozivamo sve niške pisce da 21. marta u podne dođu na plato Narodnog pozorišta u Nišu i pročitaju omiljenu pesmu omiljenog pesnika i da u susret proleću „Provetrimo“ stihove”, kažu u Društvu književnika.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika program se ne odlaže već samo premešta sa platoa u foaje Narodnog pozorišta.

“Pored naših stalnih partnera, Niškog kulturnog centra i Narodne biblioteke Stevan Sremac ove godine imamo zadovoljstvo da spisku suorganizatora dodamo i Narodno pozorište u Nišu kao i Nišville festival”, dodaju.

Muzički gosti književnika ove godine biće muzičari iz grupe „The Wild Side + Marijeta Antić” i Željko Ljubić PITI, gitarista grupe Goribor.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com