Društvo

SENTA U NIŠU! Festivalsko druženje preraslo u prijateljstvo

Učenici i profesori iz Sente gosti su ovih dana Gradske opštine Medijana i Grada Niša. Dolaze u posetu najvećoj niškoj opštini u vreme Festivala dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu, ove godine devetog po redu.

Po tradiciji njihovi domaćini su učenici iz Osnovne škole „Radoje Domanović“, sa kojima se druže i upoznaju Niš tokom trodnevnog boravka. Druženje koje traje godinama preraslo je u prijateljstvo, pa je gostiju iz Vojvodine sve više.

Gradska opština Medijana godinama sarađuje sa opštinom Senta, a boravak mladih još jedna je prilika za nastavak saradnje, razmenu različitosti kultura, nova upoznavanja.

Za učenike i nastavnike iz Sente danas je u Gradskoj opštini Medijana organizovan prijem. Pozdravio ih je predsednik opštine, Milan Krstić uz želju da im boravak u gradu na Nišavi bude prijatan, da posete stare i steknu nove prijatelje.

Direktorka OŠ „Radoje Domanović“ Dušica Tričković naglasila je da „deveti rođendan susretanja sa prijateljima iz Sente donosi novu radost susretanja i priliku za novu razmenu znanja i iskustava u oblasti školstva“.

Profesor Nikola Inge, koji je doputovao sa đacima kz Sente ne krije zadovoljstvo ponovnog dolaska u Niš, grad koji kaže, poznaje kao svoj rodni. Dodaje da osmehe učenika kad dođu u opštinu Medijana ništa ne može da zameni, te je to razlog što iz godine u godinu dolaze opet u goste svojim drugarima.
Senćani će u utorak, 21. marta biti gosti na svečanosti uručenja nagrada najboljima na „Devetom Medijana festivalu dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu“, u organizaciji Gradske opštine Medijana, u Oficirskom domu u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com