Društvo

Protestna kolona večeras veća nego proteklih dana

Ruta protestne šetnje u Nišu ponovo je produžena, a večeras je više od stotinu Nišlija rešilo da izađe na ulice i još jednom pokaže nezadovoljstvo zbog situacije u zemlji. Sutrašnja šetnja će, kako je najavljeno, biti posvećena prosvetnim radnicima.

Šetnja “Protiv diktature” nastavlja se i ovog vikenda. Kolona, predvođena pretežno studentima i mladima, krenula je sa Trga kralja Milana. Demonstranti su zatim šetali ulicama Milojka Lešjanina i Knjeginje Ljubice, prošli su pored Ekonomskog i Pravnog fakulteta, a onda Trgom Pavla Stojkovića i Obrenovićevom ulicom došli do Gradske kuće, gde je protest i završen.

Sutrašnji protest počeće takođe u 18 sati a i Nišlije će, kao i Novosađani i Beograđani, sutrašnju šetnju posvetiti prosvetnim radnicima čiji je ugled, kako su naveli, poslednjih decenija narušen.

Podsetimo, Nišlije su na ulice prvi put izašle 3. aprila, posle predsedničkih izbora. Pauza je napravljena tokom uskršnjih praznika, a nakon nje je broj ljudi koji se odlučuje da protestuje smanjen. U protestnim kolonama smatraju da je razlog za to taj što je ljudima potreban konkretan vođa – koji u slučaju ovih studentskih protesta, kako navode, ne postoji.

Ipak, demonstranti su i večeras naveli da od svojih zahteva neće odustati i da će šetati sve do njihovih ispunjenja. Nišlije su, podsetimo, zajedničkoj listi zahteva svih studenata pridodali i lokalne. Neki od njih su “čišćenje” opština od fiktivno zaposlenih, krivično gonjenje sudskih službenika zbog nepostupanja po krivičnim prijavama građana protiv političke elite, onemogućavanje obavljanja funkcija od javnog značaja licima koja su povezana sa političkim aferama kao i transparentnost konkursa za školstvo i zdravstvo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com