Društvo

Niški “Adrenalin dan”: Pucanje iz pištolja, prelazak preko užeta i bacanje sekira (FOTO)

Savez za rekreativni sport grada i niški „Safari klub“ organizovali su poslednjeg dana u nedelji „Adrenalin dan“ koji je održan na multifunkcionalnom terenu „Malča“.

Ukupno šest ekipa uzelo je učešće u sportsko rekreativnim aktivnostima, koje su namenjene široj populaciji građanstva, koncipirane kao skup takmičarskih disciplina, uz prisustvo pozitivne doze adrenalina, kažu u niškom Savezu za rekreativni sport grada.

Foto: Safari klub Niš

Na terenima “Malča” našli su se studenti, profesori fizičke kulture, novinari, službenica Policijske uprave Niš, gosti iz Udruženja Slovenaca u Nišu “France Prešern” ali i gosti iz Engleske koji su se pridružili takmičarskim disciplinama.

Najveće interesovanje izazvalo je pucanje iz pištolja. Uz brzu obuku i velike mere bezbednosti takmičari su postigli odlične rezultate, a kako su neki od njih prvi put uzeli oružje u ruke organizatori su zadovoljni prikazanim umećem.

Ukupno je bilo organizovano pet različitih takmičarskih disciplina, koje se tokom godine menjaju, kažu u Safari klubu. Ukupno šest ekipa sa po četiri takmičara prošlo je pet poligona a zadaci su bili: takmičenje u prelazu preko dva zategnuta užeta, takmičenje u gađanju pištoljem, takmičenje u bacanju sekira kao i ekipni tim bilding koji predstavlja nezavisne discipline u nizu: prelazak preko debla, cevovod, preskakanje preko panjeva, nabacivanje karika i trka ludih nogu.

“Često nam dolaze velike kompanije koje ovde organizuju svoje tim bildinge, gde kroz savladavanje zadataka menadžeri uvide da li je i koliko ko pogodan za poziciju na poslu koji obavlja. Često se dešava da ljudi budu unapređeni ili  premešteni na druga radna mesta, u odnosu na ono što pokažu ovde na terenu. Zalaganje ovde na terenu pokaže puno toga. što je bitno poslodavcima”, kaže Vlasta Stanojević, Safari klub Niš.

Nakon velike borbe i dobre zabave najbolje ekipe su: Bubili, Bubanj, Kolibri a ekipe France Prešern i Foke dele četvrto mesto.

Foto: Safari klub

Minula tri meseca Savez za rekreativni sport grada organizovao je brojne akcije “Svi u prirodu”, Adrenalin dan je sama završnica i zatvaranje jesenje sezone. Sledeća akcija saveza biće organizovana najverovatnije januara naredne godine, kada počinju akcije “Svi na sneg”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com