Sport

NA STRELIŠTU MALČA ODRŽANO MEĐUNARODNO TAKMIČENJE U PRAKTIČNOM STRELJAŠTVU: Ispaljeno 35.000 metaka

U Nišu, na strelištu „Malča“, ovog vikenda u organizaciji Safari kluba i Saveza za praktično streljaštvo Srbije, održano je takmičenje pod nazivom Safari Cup 2019. i ujedno prvo kolo Lige Srbije u praktičnom streljaštvu. Pokrovitelj takmičenja je grad Niš.

Na strelištu „Malča“, u isto vreme odmeravali su snagu i veštinu najbolji u ovom delu Evrope.  A bilo ih je sa svih, strana ukupno 130, što je od otvaranja strelišta na Malči rekord i znak Safari klubu, da uložena energija na ovom sportskom poligonu nije uzaludna, već održiv sportski potencijal Grada.

Takmičari iz Grčke, Mađarske, Crne Gore, i nekoliko pojedinaca iz drugih država, rame uz rame s najboljim predstavnicima Srbije iz Beograda, Novog Sada, Inđije, Kraljeva, Leskovca, Kruševca, Požarevca, davali su sve od sebe uz vrhunski fer plej.

Za vreme takmičenja koje je trajalo dva dana ispaljeno je oko 35 hiljada metaka. U tehničkom delu takmičenja učestvovalo je 30 ljudi, dok su službeni deo takmičenja vodila 22 službena lica.

“Poslužilo nas je vreme, postavili smo veliku infrastrukturu za takmičenje, oprema je odradila, ali  i naši kadrovi. Opravdali smo reputaciju koju imamo u ovom sportu i podigli ugled Grada. Ne iznenađuju me ovolio reči hvale sa svih strana koje stižu i telefonom, ali i pismeno, kao i one koje su izgovorene na samom zatvaranju i dodeli priznanja. Hvala svima koji su na bilo koji način doprineli ovom rezultatu”, kazao je Vlasta Stanojević, direktor takmičenja i predsednik Safari kluba.

Prve pohvale je uputio predsednik Saveza za praktično streljaštvo Srbije, komandant SAJ-a pukovnik, Vulević Spasoje prilikom dodele sportskih priznanja.

„Čestitam Safari klubu na ovakvoj organizaciji takmičenja i svim ljudima koji su učestvovali u pripremi i izvođenju takmičenja. Takođe sam fasciniran dobrim raspoloženjem i disciplinom takmičara koji su učestvovali na takmičenju, posebno poštovanjem administrativnih propisa i Pravilnika, koji su bitni za rad Saveza i organizaciju ovako složenih takmičenja”, istako  je Vulević.

Čestitke su stigle od Grka, Mađara, ali i od brojnih pojedinaca srpskih klubova.

Na ovom takmičenju u Produkcionoj diviziji pobedila je ekipa „SAJ-a-Delta“ iz Zemuna, druga je bila ekipa „Kobre VS“iz Beograda, dok je treće mesto zauzela ekipa „Grom“ iz Požarevca. Najbolji pojedinac u ovoj konkurenciji bio je Ljubiša Momčilović iz Beograda, inače  jedan od najboljih takmičara u svetu.

U diviziji Standard, takođe je najbolja ekipa „SAJ-a-Delta“ iz Zemuna, drugi je Partizan iz Beograda, dok je treće mesto zauzela ekipa „Spartanac“ iz Novog Sada. Najbolji pojedinac bio je Mrko Đuković iz Beograda.

U diviziji revolver najbolji je Dejan Milosavljević, u diviziji Klasik – Jelena Savković , u Openu je bio najbolji Predrag Vasić, dok je u konkurenciji dama najbolja bila Snežana Momčilović iz Beograda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com