Sport

Još jedna Evropa: Vaterpolisti Naisa ispisali istoriju!

Ono što su u ovoj takmičarskoj godini započeli rukometaši, rukometašice i fudbaleri, nastavili su vaterpolisti koji su obezbedili izlazak na međunarodnu scenu pobedom nad kragujevačkim Radničkim (10:7) i plasmanom na 5. mesto.

Pobeda u pretposlednjem kolu bila je dovoljna da niški “delfini” sebi osiguraju željenu poziciju, a ona će im doneti plasman u kvalifikacije LEN kupa.

Nišlije su prvu četvrtinu dobile sa 3:1, istim rezultatom i drugu su privele kraju. U trećoj je bila izjednačena borba pa je završena sa 1:1 dok je četvrta deonica pripala gostima (3:4). Na kraju je zasluženo slavio Nais, a do istorijskog uspeha nosila ga je podrška sa tribina gde se veliki broj sugrađana okupio kako bi im pomogao i bio “igrač više”.

Nais će prvi put u svojoj istoriji igrati u drugom po jačini takmičenju u Evropi.


13. kolo Superlige Srbije: NaisRadnički 10:7 (3:1, 3:1, 1:1, 3:4)

Bazen: Čair, Niš.

Sudije: Stanojević i Golijanin. Isključenja: Nais 14, Radnički 15. Peterci: Radnički 1 (1).

NAIS: Lazić, Mitrović 1, Pavičić 2, Ivetić 1, Dimitrijević 1, Milošević, Omerović, Đurđević, Živić 2, Šilj 2, Bolović, Milošević 1, Stojiljković, Đorđević. Trener: Luković.

RADNIČKI: Durutović, Tanasijević 1, Stanojević, Ganić 1, Mitrović, Šakenov 3, Dinu 1, Panić 1, Vulović, Manić, Radovanlija, Đerković, Stjepanović. Trener: Stevanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com