DruštvoSport

Zlatni OLIMPIJAC Sava Ranđelović dočekan u rodnom gradu

Nišlija Sava Ranđelović, član vaterpolo Reprezentacije Srbije i osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, svečano je dočekan danas ispred Gradske kuće.

“Zlatnog” Savu  su uz ovacije dočekali gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, mlade nade vaterpola i mnoge Nišlije koje su se spontano okupile da pozdrave našeg Nišliju.

Ranđelović je istakao da je veoma ponosan na uspeh koji su kao tim postigli, ali da je odlazak pojedinih kolega iz kluba bio previše emotivan . Prema njegovim rečima, to je izuzetna grupa momaka, jedna generacija koja će se stvarno teško u budućnosti sresti opet.

Za profesionalne sportiste nema puno odmora, tako da se Sava uskoro vraća treninzima i pripremama za dalja takmičenja.

“Pripreme počinju već 30. avgusta, a liga 11. septembra. Očekuje nas jako prvenstvo, pojačali smo se ove godine i jedni smo od glavnih favorita za osvajanje Lige. Svetsko prvenstvo je već u maju, Evropsko je u septembru sledeće godine, tako da će liga trajati dosta kraće, biće više utakmica, tako da biće dosta zanimljivo”,  kaže Sava.

Gradonačelnica je istakla da je ove godine smanjen novac iz budžeta za sport, što ne znači da ga narednih godina neće povećavati.

Vaterpolo klub je sa 8,5 miliona dinara pomogla i država, pomogli smo i mi, znamo da imamo zaista talentovanu decu, ne samo u vaterpolo klubu, nego i gotovo u svim sportovima.

“Za ovih godinu dana koliko smo na ovim pozicijama razgovarala sam nekoliko puta sa predstavnicima mnogih klubova, ne samo u vaterpolu, inegde jeste zamisao grada da se od gradskih para zapravo motivišu ti klubovi da prave radionice, da prave besplatne treninge, da ne naplaćuju ni treninge niti bilo šta. Grad bi im maksimalno pomogao  što se tiče prevoza i korišćenja bazena i drugih sala naših u gradu za besplatne treninge, ali negde je ustaljeno to da se od gradskog novca plaćaju dobri igrači i da se plaćaju negde neka takmičenja, završila je Sotirovski.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Dušica Davidović brižljivo posmatra Gradonačelnicu da nešto ne pogreši.

    1. Lene joj je stalno pričao da pomaže decu seljaka, koja su napr. došla iz Dobrujevca u Sokobanji Banju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com