Sport

Kuglašice niškog “Čaira” od sledeće sezone u Super ligi Srbije

Ženska ekipa Kuglaškog kluba “Čair” od sledeće sezone takmičenje nastavlja u Super ligi Srbije.

Ovaj plasman izborile su kolo pre kraja prvenstva u Prvoj ligi Srbije-centar, kada su u gostima sa 8:0 pobedile najvećeg konkurenta za ulazak u Super ligu, ekipu PAK “Promet” iz Kragujevca.

Osim što su izborile ulazak u najviši rang takmičenja, devojke sa Čaira su postigle i rekord kluba oborivši 3150 čunjeva. Od početka prvenstva nisu nijednom poražene i sve vreme držale prvu poziciju na tabeli. Još jednu pobedu zabeležile su i protiv ekipe KK “Železničar” iz Pančeva, prethodnog vikenda koju su ugostile na svom skromnom terenu.

Foto: S.P.

Viši rang takmičenja diktira i nova pravila, pre svega bolje uslove za realizaciju takmičenja. Ukoliko ne dobijemo kuglanu koja ispunjava uslove za superligaška takmičenja, kao domaćini ćemo sve utakmice morati da igramo u Kruševcu, koji iako manji grad od Niša ima bolje uslove za kuglanje”, kažu u KK “Čair”.

Da li će uspeh niških kuglašica biti nagrađen novom kuglanom, za šta već postoji inicijativa Kuglaškog saveza Niša, ostaje da se vidi.

Čairke nastavljaju ka svom cilju da u Super ligi ostanu, kako kažu, bar dve sezone. Veruju da će uspeti i uzdaju se u iskustvo i znanje seniorki, ali i u ambiciju i snagu mlađeg dela ekipe.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com