Društvo

Humanitarni koncert za narodne kuhinje na Kosovu

Humanitarni koncert za Narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji biće održan 18. marta u 18 sati u niškom Domu vojske.

Učesnici dvočasovnog programa su mladi kazivači rodoljubive poezije, kulturno umetničko društvo „ORO” i hor Kosovski Božuri.

Rad narodnih kuhinja je terenski, obilaze sva srpska mesta i sela i trude se da dopru do svih onih kojima je pomoć neophodna.

“Susreću se sa velikim poteškoćama i problemima, nije uvek lako stići svuda, posebno do zabačenih, planinskih sela koja su tokom zime zavejana i odsečena od ostatka sveta. Veliki je broj ljudi kojima je pomoć potrebna, a njihove mogućnosti su male, pa se dešava da ima i onih koji imaju primedbe na njihov rad”, kažu organizatori ovog koncerta.

Oni se trude, ali ponekad se desi i da ne uspeju. To je život, to je Kosovo, puno očekivanja i nade, ali premalo mogućnosti, dodaju i poručuju Budimo humani – zajedno za Kosmet.

Cena karte koju možete naći na biletarnici Doma Vojske je 300 dinara, a na samom koncertu biće postavljene i kutije za donacije.

Kocert organizuje Komanda Kopnene vojske Srbije i mlada rodoljubiva organizacija “Vostani Serbie”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com