Kultura

Muzički karavan humanitarnih koncerata stiže u Niš

Humanitarni muzički karavan „Sa Mozzartom na krilima muzike“, koji se održava pod pokroviteljstvom Tamare Vučić, supruge predsednika Srbije, stiže u Niš 30. marta. Tom prilikom održaće se klavirski koncert renomiranog pijaniste Stefana Đokovića, a specijalna gošća biće primadona Jadranka Jovanović koja se sa velikim zadovoljstvom priključila obilasku Srbije “Na krilima muzike”.

Koncert će se održati u sali Niškog simfonijskog orkesta uz nesebićnu podršku gđe Tamare Vučić, grada Niša i gradonačelnice Dragane Sotirovski.

“Prihod od ulaznica koje su u prodaji na blagajni Niškog simfonijskog orkestra biće doniran ovoj ustanovi koja svojim naporima i izuzetnim doprinosom popularizaciji klasične muzike zavređuje pažnju svojih sugrađana i svih ljudi koji imaju potrebu da taj trud podrže kupovinom ulaznice za Mozzartov muzičmi karavan”, navode organizatori.

Nakon veoma uspešnih koncerata u Beogradu i Loznici publika u Nišu imaće priliku da uživa u klavirskim delima poznatih kompozitora Franca Šuberta, Frederika Šopena i Franca Lista u izvođenju muzičkog virtuoza Stefana Đokovića, kojem će se na bini pridružiti primadona Jadranka Jovanović.

Projekat ima za cilj promociju klasične muzike, kulturnog nasleđa, humanosti i želju da se kultura vrati u svoj dom – domove kulture. Muzički karavan u saradnji sa kompanijom Mozzart na jedan poseban način pomaže rad kulturnih ustanova jer se kompletan prihod od ulaznica donira domovima kulture u kojima se koncerti održavaju.

“Očekujemo i verujemo da ćemo “Sa Mozzartom na krilima muzike” probuditi humanost, dotaći novu publiku, vratiti sjaj domovima kulture i da ćemo biti ponosni na postignuto, a onda krećemo u novu avanturu i novi muzički „karavan“ po zemljama u regionu” istakao je Stefan Đoković.

Svoj let kroz Srbiju humanitarni muzički karavan “Sa Mozzartom na krilima muzike” započeo je iz Beograda iz Velike sale Kolarčeve zadužbine. Plan je da muzički karavan poseti 12 gradova širom naše zemlje. Nakon Niša ljubitelji klasične muzike imaće priliku da slušaju koncert u Valjevu 10. aprila. Zatim slede Kragujevac, Kraljevo, Zaječar, Vrnjačka Banja, Subotica, Priboj, Čačak i Novi Sad.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Несебична подршка је била од велики значај. Култура преко овеј снајке стиза у Ниш.

  2. Ne znam da li da se smejem, placem, da mi bude muka, zlo……. Ali, dobro- ko ide, neka ponese dramamin protiv talasanja/morske bolesti i cepove za usi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com