Foto Video ubod

FOTO UBOD: Za ovo je potrebna KONJSKA SNAGA

Sve je više primera divljanja u kome se uništava gradska, to jest, naša imovina. Ove fotografije zabeležio je Dragan Ara Aranđelović, a na meti je bilo parkiralište za bicikle. Jedan deo gvozdene konstrukcije koji služi za privremeno ostavljanje bicikala, iskrivljen je, reklo bi se nadljudskom snagom. Pitanje “zašto”, ostaje bez odgovora.

Prekidači po ulazima, klupe u parkovima, kante za otpatke, slušalice u telefonskim govornicama, saobraćajni znaci, samo su neki od primera gde se poslednjih godina iskaljuje bes.

“Pa dobro bre, šta te tol’ko napinje da ovo polomiš, iskriviš… neko se potrudio da napravi, a ti? Za ovo treba konjska snaga, bolje utovari dve tone uglja,  pa tako isteraj bes”, napisao je Ara uz objavljene fotografije.

Većina evropskih gradova ima uslužne bicikle koje služe da se građani prevezu od mesta A do mesta B. Na ovaj način se drastično smanjuje upotreba automobila, emisija štetnih gasova, izbegavaju saobraćajni kolapsi u špicu.

Foto by N.V. Klagenfurt

Koliko smo zaista daleko od Evrope, i kako bi kod nas izgledali takvi uslužni bicikli, kad ni jedan manji parking (napravljen od najtvrđeg materijala) ne uspemo da sačuvamo od vandala?

Foto: Dragan Ara Aranđelović

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com