Društvo

Kazne za one koji ne očiste sneg

Ako ne očistite sneg ispred svoje kuće, lokala ni posle upozorenja Komunalna policija u Nišu će vas kazniti sa 5.000 ako ste građanin, 10.000 ako ste preduzetnik, a 50.000 dinara platiće pravna lica. U više od 300 slučajeva komunalni policajci su upozoravali, a kazne sleduju tek ako se u kontroli utvrdi da upozorenje nije urodilo plodom.

U većini centralnih gradskih ulica na trotoaru nema snega. Ipak, građani kažu da se trude da budu obazrivi.

“Ako čovek ume da hoda po ledu onda može inače ovako ne. Očistili su dosta ne možemo da krivimo ljude ne mogu ni oni da postignu inače prohodno je u zabačenim ulicama nije očišćeno samo u centralnim – dosta je”, kažu građani.

Trotoare isključivo moraju da očiste vlasnici lokala, ili recimo preduzeća, kao i sami građani ispred kuća. Komunalni policajci nailaze na zatvorene lokale, ne zna se ko je vlasnik, ima napuštenih gradilišta.

“Gradjani se mahom pridržavaju te odluke, ima samo nekih karakterističnih slučajeva gde postoje staračka domaćinstva”, kaže Nenad Grubiša, Komunalna policija Niš.

“Mogu da kažem da je ljudima sasvim dovoljno jedanput da se upozore, dok neki ljudi, uglavnom, to rade samoinicijativno”, kaže Nikola Stanojević Komunalna policija Niš.

Odgovorni u zgradama su predsednici skupština stanara koji treba da organizuju svoje komšije.

“Mi ispred naše zgrade čistimo, redovno održavamo. Čiste uglavnom”, kažu.

Kad sneg počne da se topi sa krovova kreću i ledenice i tu policajci mogu da označe kritična mesta, a mnogi su i sami odgovorni pa postave oznake.

Komunalna policija u Nišu poslednjih dana napisala je više od 20 kazni i izdala više od 300 upozorenja, ipak, kako kažu, trotoara pod potpunim ledom ima samo ponegde u bočnim ulicama grada.

S početkom padavina na Klinici za ortopediji u Nišu ima više pacijenata sa prelomima, lekari kažu da je ljudima potrebo neko vreme da prilagode i svoju pažnju i svoj hod.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com