U fokusu

MINISTARSTVO OSTAJE NEUMOLJIVO: Nema produženja roka za večite studente

Pomoćnik ministra prosvete Milovan Šuvakov izjavio je danas, povodom peticije kojom “stari studenti” traže da im se produži zakonski rok za završetak studija, koji ističe 30. septembra, da taj rok neće biti produžen i da se zakon mora poštovati.

“Ovde se radi o poštovanju zakona Srbije, odredbe kojima prestaju da traju studijski programi koji postoje po starom, unete su u zakon u septembru 2014. godine, a menjati zakone svaki put kada to nekoj interesnoj grupi odgovara otvara pitanje kvaliteta obrazovnog sistema”, rekao je Šuvakov.

Kako je rekao, argument studenata o retroaktivnoj primeni zakona “ne stoji”, jer se ne radi o oduzimanju prava na studiranje, već o prestanku zastarelih studijskih programa, koji nisu akreditovani i ne rade po standardima.

“Što se tiče pozivanja na zemlje u okruženju, uglavnom se radi o zemljama koje su iza nas po kvalitetu obrazovajna, u zemljama EU ni termin večiti student ne postoji”, rekao je Šuvakov.

Opširnije na Kurir.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com