Društvo

Zoran Stojanović: U Toplani ne vlada haos!

Predsednik Gradske opštine Medijana i od skoro imenovani novi direktor Gradske Toplane Zoran Stojanović demantovao je danas navode pojedinih medija da krši Zakon o javnim preduzećima, kao i da zbog toga što još uvek nije preuzeo dužnost direktora Toplane u ovom preduzeću vlada haos. On je istakao da poštuje sve preporuke Agencije za borbu protiv korupcije i da platu prima isključivo u opštini Medijana.

Stojanović se zbog novonastale situacije obratio za mišljenje Agenciji za borbu protiv korupcije.

“Zvaničnog preuzimanja dužnosti direktora JKP Gradska Toplana nije bilo jer mi je iz Agencije za borbu protiv korupcije u telefonskom razgovoru u više navrata naglašeno da ne podnosim ostavku na mesto predsednika Gradske opštine Medijana dok ne dobijem njihovo mišljenje”, rekao je Stojanović i dodao da bi ostavkom bilo dovedeno u pitanje njeno funkcionisanje. 

toplanaPre nekoliko dana stigao je i pismeni zahtev Agencije za dopunu dokumentacije u pogledu nadležnosti Skupštine i Veća GO Medijana nad radom Gradske toplane, čega uopšte nema i istog dana je dopuna dostavljena Agenciji od koje se čeka odgovor.

Stojanović ističe da svakog dana određeni deo vremena provodi u Toplani i demantuje navode da je u ovom preduzeću haos.

“Rad ovog preduzeća odvija se normalno”, dodaje.

On kaže da potpisuje samo ona dokumenta koja nemaju pravnu važnost, kao što su recimo preporuke.

“Ostala, bitna dokumenta potpisuje predsednik Nadzornog odbora, jer on ima ingerencije nad direktorom”, rekao je Stojanović.

On napominje, da uprkos svemu, od njegovog imenovanja Toplana je sklopila novi, povoljniji ugovor sa “Jugorosgasom” o isporuci tog energenta. Takođe je odložena najavljena blokada od Jugorsgasa u iznosu od 700 miliona dinara. Urađena je priprema za potpisivanje dva aneksa ugovora za sanaciju kotlova u Toplani “Jug”, kako bi na vreme počela i nesmetano se odvijala grejna sezona.

“Zaradu primam isključivo u Gradskoj opštini Medijana”, zaključuje Stojanović i dodaje da je u Toplani pooštrena radna disciplina, smanjeni su tekoći troškovi poslovanja i broj zaposlenih za pet.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com