Društvo

Zbog štednje, novogodišnja rasveta neće biti postavljena u punom kapacitetu

Postavljanje novogodišnje dekoracije počeće za nekoliko dana, ali zbog mera štednje električne energije, Grad neće zasijati u punom sjaju. Kako navodi pomoćnica gradonačelnice, Vladislava Ivković, grad će biti okićen, ali primereno energetskoj krizi.

Prema njenim rečima, fokus će biti na centralna gradska jezgra, glavne ulice i Trg.

„Parking servis će sa novogodišnjom rasvetom početi ovih dana. Rasveta će biti postavljena tokom novogodišnjih praznika, ali ne u punom kapacitetu. Znajući podatak da veliki broj turista boravi u našem gradu za vreme Novogodišnjih praznika, odlučili smo da to budu centralna gradska jezgra, glavne ulice i trg“, kazala je Ivković.

Navodi i da će novogodišnja rasveta biti smanjena uprkos pomoći donatora i doprinosa gradskih opština.

„Imamo i veliki broj donatora za te dane, ali imajući u vidu korišćenje javne rasvete, ona će biti u manjem kapacitetu i u manjem obimu, imajući u vidu da svi zajedno poštujemo preporuku vlade o uštedi energije i zadatim kriterijumima koji su neophodni da se ispoštuju kako bismo što lakše prebrodili ovu krizu. Grad će biti okićen, ali primereno svemu ovome i fokusiraćemo se na centralne ulice, a i gradske opštine će dati određeni doprinos“, završava pomoćnica gradonačelnice.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com