Merošina

ZASIJALO OBLAČNISKO JEZERO: Velelepni hotel uskoro spreman za turiste (FOTO)

Iako veliki turistički potencijal merošinske opštine, u jezero i njegovo priobalje, skoro deset godina, nije bilo većih radova i ulaganja. Stvari su se promenile i sada Opština Merošina ponosno može da najavi da će Oblačinsko jezero već na proleće biti spremno da prima prve turiste.

Preduzeće „SP RESORT Stara planina“ uradilo je kompletnu rekonstrukciju objekta. Renoviran je krov, urađeno grejanje, kanalizacija, struja, toaleti. Adaptirani su i smestajni kapaciteti. Ovaj deo Merošine zasijao je punim sjajem.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski ponosno ističe da se ideja rodila kada je bila načelnik Nišavskog upravnog okruga. Tada je i pokrenuta priča da se Oblačinsko jezero ponovo stavi na turističku mapu Srbije, a da samim tim i Merošina oživi.

Ogromnim zalaganjem direktora državnog preduzeća „SP Resort Stara planina“ Gorana Karadžića i razumevanjem opštine Merošina, kompleks Oblačinskog jezera nadomak Niša, ispod obronaka Malog Jastrepca je gotovo završen. Divni ljudi, divna sinergija, divna priroda. Na ponos naše Srbije“, objavila je Sotirovski na svojoj zvaničnoj strani na Fejsbuku.

I v.d. direktora Ustanove za sport i turizam Opštine Merošina Dušan Vasković kaže da Opština sama ne bi mogla da ovaj kompleks stavi na mapu privlačnih turističkih destinacija u Srbiji, uprkos tome što ima veliki potencijal.

Opština jednostavno nema para, bila su potrebna veća ulaganja. Mi smo se trudili da nađemo partnera koji je zainteresovan da uloži, nekoga ko vidi potencijal, a opština je sa druge strane pomogla u domenu u kojem je mogla. Nakon godinu dana možemo da kažemo da se renoviranje privodi kraju, tako da očekujemo da će na proleće ovaj kompleks biti otvoren“, kazao je Vasković Niškim Vestima.

Ostala su prema rečima čelnih ljudi Merošine samo finalna šminkanja. Kada će biti otvoren ovaj kompleks zavisi i od epidemiološke situacije. U planu je i čišćenje jezera, uređenje plaža, opština planira da pokrene i druge kapacitete. Ovo je samo početak, rekao je Vasković.

Imamo i veliki bazen, još parcela koje planiramo da ponudimo zainteresovanim invenstitorima. Voleli bi smo da imamo punu turističku ponudu na Oblačini. Da uposlimo sve kapacitete, bazen, bungalove, da obezbedimo vodovod i kanalizaciju, pristupne puteve, kako bi oživelo celo naselje i kako bi i stanovnici imali interes od Oblačinskog jezera time što bi mogli da izdaju svoje vikendice turistima“, istakao je Vasković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com