Društvo

Zasađeno još 189 sadnica u Nišu

Na više parcela na području grada  organizovana je akcija pošumljavanja u okviru projekta „Povećanje koristi za životnu sredinu kroz urbano pošumljavanje u Nišu” koji je usvojen na osnovu raspisanog Javnog konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje projekta pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja diverziteta u 2022. godini. Javni konkurs raspisalo je Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije.

Mihajlo Miljković, JKP “Mediana”

“Sadimo na više parcela na dve lokacije u gradu. Sadnice su kombinacija lišćara i četinara, gorski javor, javor-mleč, pitomi kesten, crni bor i pančićevu omoriku”, rekao je Mihajlo Miljković iz JKP “Mediana”.

Ognjen Ranđelović iz organizacije Omladinski umetnički tim kaže da su se rado odazvali pozivu Kancelarije za mlade.

“Želimo da podržimo svaku akciju ovakvog tipa, jer se omladina dosta bori za ekološko stanje. Mislim da naša generacija najbolje shvata ekološke probleme u svetu, tako da se i borimo za održivost sredine u kojoj živimo”, rekao je Ranđelović.

Danas su biljke zasađene u ulici Svetolika Rankovića, a biće pošumljeno i minovo naselje na Ledenoj steni. Ukupno će biti zasađeno 189 sadnica. Iz Mediane najavljuju da će ovo preduzeće nastaviti sadnju. Sada je period vegetacije, objašnjava i dodaje da su od početka mirovanja vegetacije u poslednjih mesec i po dana zasadili ukupno 1150 sadnice. Ukoliko ovakav trend bude nastavljen, vrlo brzo će biti popunjeni svi gradski kapaciteti, odnosno neophodno je da parcele budu u vlasništvu grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com