Društvo

Za srednjoškolce od 1. septembra besplatan prevoz

Odlukom Gradskog veća pravo na besplatan gradski prevoz u Nišu od sutra, 1. septembra imaće, pored osnovaca, i srednjoškolci mlađi od 19 godina.

Predstavnici grada su u više navrata nagoveštavali tu povoljnost za srednjoškolce, uz objašnjenje da budžet grada uvećan tako da razmatraju mogućnost uvođenja besplatnog prevoza i za redovne učenike srednjih škola.

Da bi se besplatno vozili u gradskom prevozu srednjoškolci moraju da dobiju legitimaciju u Direkciji za gradski prevoz.

Za to je potrebno da prilože potvrdu o redovnom pohađanju srednje škole, punoletni učenici kopiju lične karte ili pasoša uz original na uvid, a maloletni kopiju lične karte, pasoša, zdravstvene knjižice ili izvoda iz matične knjige, uz original na uvid, kao i odgovarajuću fotografiju za legitimaciju.

Srednjoškolcima je besplatan prevoz omogućen izmenom odluke o Tarifnom sistemu u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika na teritoriji grada Niša.

Ta odluka objavljena je u najnovijem Službenom listu grada Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Ништа бесплатно није !
    Све то плаћају грађани !
    Питање је колико је учешће грађана у доношењу одлука и да ли имају увид у токове трошења новца ?!.

  2. Divota znači sad kad krene škola a napolju sunce, a oni lenji da se šetaju za jednu stanicu za vreme špica samo da se voze ki penzioneri.

    1. I treba da se voze,kad mogu penzioneri da se greju po autobusima cele zime mogu valjda i deca da koriste ono sto im sleduje i na sta imaju prava.Pitate li se vi gospodine koliko kosta skolovanje jednog deteteta,a gde su 2-3!?Jos i kartice!Kako vas nije sramota da ostavljate ovakav komentar?Umesto da podrzite 😏

  3. A sta ja sa decom iz susednih mesta Gadzin Han na primer, ta deca kao da ne postoje, izdvojeno je za septembar 19500 hiljada dinara za dva srednjoskolca….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com