Društvo

Više “šintera” na niškim ulicama

Nakon nesreće sa dečakom koji je bežeći od psa lutalice, propao kroz svatlarnik niškog podzemnog prolaza, ponovo se aktuelizovala priča o problemu sa lutalicama u Nišu.

Povređeni dečak oporavlja se u Kliničkom centru, ima blagi potres mozga i naprsnuće ruke.

“Biće angažovane ekipe od 6 ujutru do 14, druga od 14 do 22 a treća novoformirana ekipa imaće radno vreme od 10 do 16 sati i biće u plavoj zoni, što pokriva sam centar grada”, kaže Grozdan Mitić koji potvrđuje da je ovo dogovoreno na sastanku koji je vanredno zakazan u Gradskoj kući.

Lane je uhvaćeno ukupno 479 pasa dok je njih 334 sterilisano i čipovano, potvrđuju u JKP “Mediana”.

Mi već od 25. decembra radimo više zbog novogodišnjih praznika i većeg broja turista u gradu”, rekao je Grozdan Mitić, rukovodilac Službe ZOO higijene u JKP “Mediana”.

JKP “Mediana” ima zadatak da uhvati pse lutalice, odveze ih do azila, pregleda, steriliše i čipuje. Prosečno se pas u azilu zadržava mesec dana, kaže Mitić.

“U izradi je još sedam boksova a biće proširen i prostor gde se psi šetaju, ukupno će biti mesta za još četrdesetak pasa”, kaže Mitić.

Komunalna polocija u Nišu podnosi mandatne kazne od šest hiljada dinara, kada vlasnik psa otkaže brigu o svom ljubimcu, završava Mitić.

Ujedi pasa nekada su i dobra zarada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com