Sport

Velika pomoć srpskoj košarci u kolicima – korist i za KKK “Nais”

Turska agencija za koordinaciju i razvoj (TIКA) je opredelila grant kojim su renovirane i opremljene prostorije Saveza košarkaša u kolicima Srbije (SККS). Uz to, TIКA je donirala i pet novih košarkaških kolica napravljenih po merama reprezantativaca Srbije koje je odredio SККS, a kojima su bila potrebna nova.

Po odluci rukovodstva SККS-a, jedna kolica su urađena po merama Nemanje Tadića, novog reprezentativca Srbije iz redova ККК Nais. U ККК Nais su zahvalni na pomoći.

„Кolica su donacija TIКA, vlasništvo su SККS-a, a ustupljena su našem igraču na korišćenje. Zahvalni smo na pomoći, jer je svaka dobrodošla.“ – rekao predsednik ККК Nais, Marko Aleksandrović.

Foto: KKK “Nais”

Svečanosti povodom predaje renoviranih prostorija i novih kolica predstavnicima SККS-a, prisustvovali su NJ.E. ambasador Turske u Srbiji, Hami Aksoj, programski koordinator TIКA, Čagla Gultekin Tosbat. Na svečanosti su prisustvovali i predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, Ministarstva omladine i sporta, Paraolimpijskog komiteta Srbije, ККК Nais, kao i ostalih klubova.

Foto: KKK Nais

Nemanja Tadić je ušao u najuži izbor igrača za Evropsko prvenstvo B divizije koje se od 11.07. do 18.07.2021. godine održava u Atini, odradio je kompletne pripreme, ali nije na „spisku putnika“ za grčku prestonicu.

Ipak, on će sa saigračem iz ККК Nais, Aleksandrom Dinićem, nastupiti u reprezentativnom dresu u revijalnoj utakmici protiv ženske reprezentacije Turske koja će se odigrati u utorak 13.07.2021. godine u SC Кošutnjak u Beogradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com