Sport

(VIDEO) Niš sjajan domaćin a pobedio je “Pobednik”

Kada se igraju završnice kupova domaćih košarkaških takmičenja više se ne postavlja pitanje gde se igraju – pošto su uvek u Nišu .

Nakon Kupa “Radivoj Korać” u februaru ove godine, zatim i Kupa “Milan Ciga Vasojević” u martu, minulog vikenda je održan Kup Srbije košarke u kolicima u organizaciji Saveza klubova košarke u kolicima.

Za razliku od prva dva na Kupu Srbije za košarkaše u kolicima grad domaćin je imao predstavnik bila je to ekipa Naisa, a pored nje u završnici kupa učestvovale su i dve beogradske ekipe – Mega Despot i Pobednik BN 01, piše Sport juga.

U nesvakidašnjem ambijentu za košarku u kolicima, sa dosta publike na tribinama, odigrane su tri utakmice, takmičenje se igralo po sistemu svako sa svakim. U prvom meču je Mega Despot savladao Nais sa 65:50, dok je posle toga bolji od niškog tima bio i Pobednik – 69:38. Treći meč je tako postao finale takmičenja, a u njemu je Pobednik savladao ekipu Mega Despota sa 59:41. Posle pobede je Pobedniku pripao i pehar Kupa Srbije košarke u kolicima, a usledilo je i veliko slavlje na parketu.

Savez klubova košarke u kolicima je osnovan 2022. godine u Nišu od strane klubova košarke u kolicima sa teritorije Republike Srbije. U skladu sa postavljenim ciljevima Savez iza sebe ima već dve sezone domaćeg šampionata, a trenutno se očekuje početak treće sezone domaćeg prvenstva. Kup Srbije je takođe bio treći od osnivanja Saveza, prethodna dva su realizovana u Beogradu i Alibunaru, a trofej je oba puta odnela Naisa. Međutim, Naisu su se pred domaćom publikom suprotstavile bolje ekipe i Pobednik je zasluženo stigao do trofeja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com