DruštvoKultura

Ulična galerija u Nišu

Angažovani radovi umetnika u Nišu od ove jeseni će moći da budu prikazivani kao deo nove ulične galerije. Svečano otvaranje Mezanin ulične galerije u Balkanskoj ulici u Nišu zakazano je za 5. oktobar od 19 sati.

Ideja ove inicijative koju realizuje neformalna grupa Čaj odličan, uz podršku Lokalne fondacije Niš i kluba Fidbek je da omogući prostor gde će mladi umetnici moći na javnom mestu da izlažu svoje radove.

„U nedostatku galerijskog prostora koji promoviše bitne pravce kulture kao što su ilustracija, strip, kolaž, foto i video umetnost, oformili smo uličnu galeriju Mezanin koja pored promocije navedenih medija ima za cilj i poboljšanje životnog prostora u Balkanskoj ulici koju vidimo kao reprezenta kulturnog života u gradskom okruženju“ poručuju iz grupe Čaj odličan, koja se bavi ilustracijom i stripom, sa fokusom na alternativni smer izražavanja.

Prilikom otvaranje galerije biće organizovana i izložba u čast 20 godina grupe „Čaj odličan“.

Na otvaranju će biti prisutni Goran Živković, niški pisac i pesnik,  koji će publici predstaviti svoj novi projekat „Radio/bluz/mašina“, Bokerini i Zorić&Sojer (O.k.o.t.).

Otvaranje ulične galerije Mezanin jedan je od sedam projekata koji je Lokalna fondacija Niš podržala na prvom konkursu i 2021. godini. Trenutno je u toku selekcija projekata koji će biti podržani na drugom konkursu, a rezultati će biti objavljeni na sajtu fondacije u petak 15. oktobra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button