Merošina

Udruženje „JEDINSTVENI GVOZDENI PUK“ pomaže veteranima ratova od 1990-1999. iz Merošine

Za veterane ratova i njihove porodice Udruženje „Jedinstveni gvozdeni puk“ iz Niša obezbedilo je olakšice u vidu smanjenja cena komunalnih usluga, pomoć potomcima prilikom školovnja i izrada socijalnih karti. Za poverenika u opštini Merošina postavljen je Saša Zaporožac iz Merošine, policajac u penziji i učesnik ratova od 1990. do 1999. godine.

Na teritoriji opštine Merošina ima oko 1500 veterana, neki su nažalost izgubili svoje živote u ovim ratovima, pa će prioritet u delovanju Udruženja u Merošini biti upravo njihove porodice.

Prva akcija koju ćemo pokrenuti je obilazak porodica stradalih boraca, kako bi smo se u saradnji sa Centrom za socijalni rad upoznali sa njihovim potrebama i problemima. Da im pokažemo da nisu zaboravljeni i da pokušamo da im na svaki način pomognemo. Te porodice ostale su bez muških glava u teškim trenucima, njihove porodice podnele su najveću žrtvu i prioritet je da se prvo njima pomogne“- ističe poverenik Saša Zaporožac.

Sa lokalnom samoupravom i predsednikom Opštine dogovorene su komunalne olakšice za veterane ratova, ali pre toga potrebno je uraditi socijalne karte, kako bi se ostvario uvid u evidenciju i tačan broj boraca veterana sa teritorije opštine Merošina.

Pozivam sve svoje saborce da mi se jave lično, kako bi što pre napravili operativne timove, čiji bi zadatak bio obilazak svih veterana i njihovih porodica, pravljenje jedinstvene evidencije i izrada socijalnih karata“-kaže Zaporožac.

Dopuna odluke Grada Niša koja će se primenjivati i u rubnim opštinama

On ističe da je svega 25% veterana radi i živi pristojno, dok je većina ili bez posla ili živi u jako teškim uslovima na rubu egzistencije. Stoga je cilj Udruženja da se pomogne najugroženijima, jer je svaka pomoć koju mogu da dobiju potrebna, a sigurno stostruko zaslužena.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com