Društvo

UDOMI NE KUPUJ! Sledećeg meseca naredna akcija udomljavanja pasa

Dan otvorenih vrata u prihvatilištu za pse na gradskoj deponiji: Organizovana je jedinstvena revija, mališani su se odlično zabavili.

Ovo je druga akcija “Otvorena vrata prihvatilišta za pse” koju zajednički organizuju JKP Mediana i Udruženje PIT. Svi psi u prihvatilištu su vakcinisani, sterilisani i čipovani.

Napravili smo i program za sve one koji dolaze da udome psa i nadamo se da će svaka sledeća akcija biti masovnija. Posetioci će imati priliku da šetaju pse, učestvuju u takmičenjima i osvoje vredne nagrade. Za decu smo pripremili animirane aktivnosti, te se nadamo da ćemo svi uživati i možda pronaći dom za što više pasa koji su smešteni ovde”, kazala je Nina Krstić iz Udruženja PIT.

Ona dodaje da broj udomljavanja još uvek nije dovoljan u poređenju s brojem pasa koji su na ulicama.

“Usluge sterilizacije, kastracije, označavanja i vakcinacije protiv besnila su besplatne, a mi već razmišljamo o tome da organizujemo prevoz za one “usvojitelje” koji nisu u mogućnosti da dođu a žele da udome psa”, rekla je ona.

Gradsko prihvatilište koje se nalazi na deponiji trenutno je popunjeno, a narednih meseci očekuje se i njegovo proširenje, naveli su iz Udruženja PIT.

Akcija udomljavanja biće organizovana i narednog meseca, poslednje subote, najavili su ovi ljubitelji životinja. Samo prošle godine sa niških ulica je udomljeno više od 100 pasa. 

Foto: Tanja Vidergar

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Samo prvo sklapanje ugovora da nesme kad mu dosadi da ga pusti na ulicu plaćanje poreza za držanje da bi se znalo dal je. Jos u mestu prebivališta zdravstveno uverenje za druaocca o pooštriti kazne za zanemarivanje i zlostavljanje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com