Društvo

UDRUŽENIM SNAGAMA: Okošeno i očišćeno Novo groblje

JKP “Mediana” Niš je preuzimanjem programa održavanja javnih zelenih površina na Novom groblju preuzela 19 radnika od JKP “Gorica” i za samo nekoliko dana okošene su i uređene javne zelene površine širine veće od 3 metra kako program i nalaže.

Kako su građani nezadovoljni održavanjem samih grobnih mesta i prostora između grobnih mesta (što nije u preuzeto programom od JKP “Gorica”), odlučili smo da se u saradnji sa JKP “Gorica” i taj deo uredi jer je najbitnije da građani Niša budu zadovoljni i groblje očišćeno od divljeg rastinja.

„Napravićemo plan i probleme sistemski rešavati. Nećmo dozvoliti da dođemo u situaciju da kada dođu zadušnice da su javne zelene površine na groblju i javnim površinama neočišćene i urasle u korov“, rekao je za Niške Vesti direktor JKP Mediana Dragoslav Pavlović.

Zajednički radovi JKP “Mediana” i JKP “Gorica”, udruživanjem sredstava radnika i mehanizacije su počeli u ponedeljak 23.07.2018. godine i prema planu rada trajaće do 45 dana zavisno od vremenskih uslova.

“Plan je da se očisti svih 400 parcela koje postoje na groblju dinamikom od najviše 100 parcela nedeljno i nadamo se da će u bliskom budućem periodu građani biti zadovoljni učinjenim”, navode u Mediani.

Nakon frontalnog čišćenja, u narednim mesecima ne sme se zaboraviti i redovno održavanje i to će biti jedan od naših prioriteta, poručuju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com