DruštvoZdravlje

UČENIČKI PARLAMENT OŠ “BUBANJSKI HEROJI” POSETIO DECU NA KLINICI ZA DEČIJE INTERNE BOLESTI: I osmehom se leči

U okviru Dečije nedelje koja se ove godine obeležava pod sloganom: “Moje je pravo da živim srećno i zdravo“, Učenički parlament Osnovne škole “Bubanjski heroji“ sa pedagogom škole Draganom Stevanović, posetio je decu koja se nalaze na bolničkom lečenju na Klinici za dečije interne bolesti u Nišu.

“Učenici naše škole su na ovaj način želeli da pokažu svojim vršnjacima da su uvek sa njima i da im u svakom trenutku pružaju podršku u njihovoj borbi koju vode”, kažu u školi. “Tokom druženja sa njima učenici su im u svemu pružili podršku, izmamili im osmehe na licu i ulepšali dan”.

Svojim drugarima koji se nalaze na bolničkom lečenju na Klinici za dečije interne bolesti, učenici OŠ “Bubanjski heroji” doneli su i poklone, balone, knjige i čestitke koje su sami pripremili za njih.

Posetu Učeničkog parlamenta u dogovoru sa pedagogom škole omogućila je glavna sestra Klinike za dečije interne bolesti Jelena Jokić.

“Ova akcija je jedan u nizu od pokazatelja da kod dece kroz svakodnevni rad sa njima razvijamo osećanje empatije, humanosti i brige o drugima”, kaže pedagog u školi Dragana Stevanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button