Društvo

Učenici filmom pozivaju građane da istaknu srpske zastave na prozore (VIDEO)

Učenici OŠ ,,Bubanjski heroji” iz Niša priredili su dokumentarni film o Danu srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

 

“Naš cilj ovih aktivnosti, ambijentalne nastave i filma je pre svega osnaživanje jedinstva između srpskog naroda u Srbiji, ali i jačanje kulta nacionalne zastave i rodoljublja, i da motivišemo sve naše učenike, roditelje i građane gde god oni živeli. Volimo i poštujmo našu zastavu i ne dozvolimo da nas ikad više podele i razjedine, jer jedan smo narod. Hvala Bogu da je došlo vreme nacionalnog preporoda, da je Država Srbija pokrenula kampanju povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave kojima se narod poziva da 15. septembra, povodom praznika, istakne Srpske zastave na prozore i pozdravi zastavu”, naglašava profesor istorije Đorđe Bojanić.

Mi Srbi samo jedinstvom i sabornošću možemo sačuvati svoju istoriju, kulturu, tradiciju i veru.

Zastava, jedinstvo, nacionalni ponos i sabornost našim precima bila je i veća i važnija i preča od života, jer ih je opominjala da sloboda Srbije nema cenu, ni alternativu.

Film je preveden i na ruski jezik, i gledaće ga učenici škole br.11 iz grada Šuje (Ruska Federacija), kroz međunarodnu saradnju između ove dve bratske škole.

“Škola iz Šuje kroz tematsku nedelju prikazaće svojim učenicima naš film i tako će upoznati učenike sa našom Srpskom zastavom. Drago mi je da na ovaj način i kroz ovaj doprinos ruski đaci imaju priliku da saznaju i uče o našoj srpskoj istoriji, tradiciji, veri i običajima. Iza nas je preko dvadeset tematskih dokumentarnih filmova kroz korelaciju predmeta istorija, veronauka, muzička kultura i srpski jezik”, rekao je Bojanić.

Učenici OŠ ,,Bubanjski heroji” kao u protekle dve godine 15. septembra krenuće iz škole, sa Srpskim zastavama i uz melodiju rodoljubivih pesama u marš do lokaliteta ,,Bubanj”.

Prošle godine su učenici OŠ ,,Bubanjski heroji“ iz Niša, SPOTOM obeležili Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com