Društvo

Gradska opština Medijana, priključila se obeležavanju Dečije nedelje. Da nas bude više – „Medijana za bebu više“

Manifestacijom “Medijana za bebu više” i nizom zanimljivih aktivnosti, izazovima i avanturama, igrama i druženjem sa najmlađim sugrađanima, Gradska opština Medijana obeležava Dečiju nedelju.

Nezaobilazno takmičenje ove tradicionalne manifestacije je takmičenje u puzanju beba, gde je pobedu odneo 16-omesečni Uroš Trajković i na cilj stigao za 11,13 sekundi, za njim Vukašin Janković (10 meseci) za 13,85, dok je treće mesto pripalo Dunji Zanft (10 meseci), koja je na cilj stigla za 16,03 sekundi.

Pored radionica crtanja po licu, oslikavanja čaša i izrade narukvica prijateljstva, safari i gusarskih igara, kuglanja, dekoracije balonima i druženja sa likovima omiljenih crtanih filmova, prasetom Pepom, Mini i Mikijem Mausom, Spajdermenom, mališani su mogli da uživaju jašući konje Udruženja „Zooplanet“.

Najmlađim posetiocima Svetosavskog parka, pridružili su se i učenici OŠ“Ćele Kula“ i OŠ“Car Konstantin“.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić, rekao je ovom prilikom, da je ovo „deseta manifestacija „Medijana za bebu više“ kojom želimo da ukažemo na značaj roditeljstva i proširenja porodice i pridružimo se državnim merama u oblasti pronatalitetne politike, koja je prioritet u radu Medijane.“

„Od početka godine odobrena su sredstva za 31 dete, koje je prvo rođeno u nedelji, po 120.000 dinara za treće dete u porodici, kojih je bilo 61 i za četvrto odobrena su četiri zahteva od po 150 hiljada jednokratno“, dodao je predsednik.

Foto: GO Medijana

Kocić je podsetio da je GO Medijana, od ove godine, krenula sa novim merama podsticaja sa odobravanjem sredstava za 4. i 5. dete u porodici i da se razmišlja o novim merama.

Druženje sa najmlađim sugrađanima, uz nove igre i izazove, biće nastavljeno sutra, 07.oktobra 2023.godine, u parku Sveti Sava, od 11 do 14 časova, ali zbog velikog interesovanja biće održano i u petak 13.oktobra, u istom terminu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com