Društvo

Turističkim vozom od Niša preko Svrljiga do Knjaževca!

Predstavnika opštine Svrljig i Turističke organizacije Niš razgovarali su o saradnji i turističkoj promociji ovog regiona.

Sastanak je inicirao narodni poslanik Milija Miletić koji je zajedno sa pomoćnikom predsednice opštine Svrljig Nenadom Ranđelovićem o svim temama po pitanju turizma razgovarao sa Dankom Milojković, direkotrkom Turističke organizacije Niš. Tema sastanka bila je bolje povezivanje i uspostavljanje efikasnije saradnje između Turističke organizacije Niš i Opštine Svrljig, u cilju razvoja turizma, kako u Nišu i Svrljigu, tako i regionu istočne Srbije.

Bilo je reči i o uspostavljanju železničke linije turističkog voza, za koji su Železnice Srbije već donele uredbu. Konkretne teme odnosile su se na promociju kulturno-istorijskog nasleđa i prezentaciju prirodnih i turističkih potencijala. Dogovoren je razgovor za okruglim stolom koji će se održati u novembru, kao i učešće na konferenciji o formiranju Turističke regije jugoistočne Srbije na kojoj će, u okviru njihovih turističkih aktivnosti i opština Svrljig sa svojim turističkim potencijalima, biti aktivno zastupljena.

Dobijena je mogućnost predstavljanja turističkog potencijala našeg kraja putem brošura, kataloga, sajta Turističke organizacije Niš. Ovim se prvi put dobija mogućnost da Turistička organizacija Niš aktivno predstavlja i opštinu Svrljig u sklopu svojih redovnih delatnosti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com