Društvo

Trud i rad se UVEK isplate! (FOTO)

Često pominjem da nam je grad prepun pametne, talentovane, sposobne i razumne dece, a onda se i sama iznenadim koliko ih je više od moje pretpostavke. I koliko mnogo znaju, umeju i mogu, u kojoj meri su svestrani, krčeći sami sebi put ka nekom zacrtanom cilju.Dimitrije Ristić je jedan od njih.

Samo što je završio osnovnu školu, a uspeo je, između ostalog, da osvoji 110 medalja na prvenstvima, kupovima, domaćim i međunarodnim takmišenjima u karateu. Trostruki pobednik prvenstva Srbije, dvostruki vicešampion. Tu su i nagrade na takmičenjima iz informatike, matematike, hemije. Pa mladi ambasador Niša, gde mogu samo najbolji i sve to u malo godina života.

Gde to mlad šovek, sa svega 15 godina i završenom osnovnom školom, crpe motive i energiju da kroz život koraša brzo i ne gubi vreme.

– Pre svega u želji za uspehom i nastojanju da u svojih 15 godina postignem maksimum, da iz sebe izvušem sve što mogu. Želim da se moji rezultati sakupe i vide, da naprave jedan bogati CV koji u životu može biti od koristi, al i da budu uspomena koje ću čuvati i prisećati se tih prvih dana i prvih koraka ka cilju, kaže Dimitrije.

Dimitrije je vec 10 godina dobar karatista i, kao što rekosmo, osvojio je brojne nagrade u Srbiji i inostranstvu. Od grada je ove godine dobio sportsku stipendiju, kao nagradu, a ne izostaju ni brojne pohvale i priznanja niških opština.

To, međutim, nije sve što interesuje Dimitrija u ovim godinama. jako je dobar i uspešan u informatici, matematici, hemiji. U vrhu je na svim takmičenjima, na kojima je učestvovao. Ćudo za mladog momka, čiji su vršnjaci uglavnom nemotivisani, nemaju želju da nešto viš od onoga što se od njih traži, urade i razočarani su u društvo koje im “ništa ne pruza”.

–Ja na život gledam drugačije. Želja mi je da svojim radom i trudom postignem uspeh i da postanem neko. Ja duboko verujem da, ako čovek da maksimumum od sebe i ako se trudi, trud na kraju mora da se isplati.

Dimitrije Ristic spada u decu koja još uvek veruju da radom i trudom može da se stigne do cilja i koja idu pravim putem. Dobro je to, sve dok takva deca ne uoče da ih na tom putu društvo ne primećuje i da je put, kojim se kreću u ovoj zemlji, prekratak za potencijale koje nose u sebi. Pa lepo produže svojim putem i cilj pronađu na nekom drugom mestu, koje se ne zove Srbija. Oni su sve uradili i dali od sebe što su mogli. I to više nije njihov problem, to je problem Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com