Kultura

Tri nagrade za “Stend Ap Serbie”

Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra Niš osvojilo je na festivalu “Beskraj deset kvadrata” u Prokuplju, sa predstavom “Stend AP Serbie” tri nagrade.

Julija Petković je dobitnik nagrade za glumicu festivala i Vladimir Cvejić za najbolju režiju festivala. “Stend Ap Serbie” je proglašena najboljom predstavom na festivalu pa je ansamblu pripala i nagrada “Najgolem Histrion”.

“Ovo je istorijsko veče za Akademsko pozorište SKC-a Niš i za predstavu “Stend AP Serbie” jer je ovim odlikovanjima, ova predstava postala najnagrađivanija predstava u istoriji ovog teatra”, kažu u Akademskom pozorištu SKC-a Niš.

Nakon dužeg vremena predstava koja je dobila 24 nagrada širom zemlje i regiona ponovo je na repertoaru Akademskog pozorišta SKC-a u Nišu.

Predstava “Stand ap Serbie!“ je političko satirični kabare o manama i vrlinama u Srba i šire. Komad je rađen na tekst Jovana Jovanovića Zmaja, a u premijera je izvedena 2014. godine. Nakon nekoliko godina pauze, u međuvremenu je došlo i do smene glumaca u ansamblu, predstava je u Nišu ponovo izvedena sa novom glumačkom postavom aprila ove godine.

“Predstava je u julu ove godine na sceni Akademskog pozorišta doživela i svoje četrdeseto igranje. Tada smo slavili jubilej i priznanja, a do tog trenutka bilo ih je 28. Ponosni smo na te nagrade, a gotovo da nije zabeleženo da jedna predstava koja je igrana 39 puta donese pozorištu 28 nagrada”, rekao je tom prilikom Miloš Unić, glumac u predstavi.

Broj nagrada je sada još veći, a predstava nastavlja da živi novi život na pozotišnim daskama. Uz zvanične nagrade, glumcima je najveće priznanje aplauz publike kada padne pozorišna zavesa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com