Hronika

TREĆI RAZBOJNIK U BEKSTVU: Policija uhapsila dvojicu koja su kidnapovala i maltretirali taksistu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su dvadesetogodišnjeg S. H. iz Niša osumnjičenog da je jutros, oko 5 sati, protivpravno lišio slobode niškog taksistu i izvršio razbojništvo nad njim.

Zbog postojanja osnova sumnje da je učestvovao u izvršenju ovih krivična dela, policija će po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, protiv šesnaestogodišnjaka podneti krivičnu prijavu u redovnom postupku.

Sumnja se da je S. H., sa šesnaestogodišnjakom i još jednom osobom za kojom policija intenzivno traga, taksistu dovezao do odredišta, prebacio ga na zadnje sedište a on nastavio da vozi. Krenuli su ka Aleksincu a potom su, kako se sumnja, taksisti oteli mobilne telefone, tablet i novac, više puta ga udarili i izbacili iz vozila.

Policija je ubrzo vozilo, u kojem su bili S. H. i šesnaestogodišnjak, zaustavila u Bujmirskoj ulici u Nišu.

Po nalogu Osnovnog javnog tužioca S. H. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden tužiocu.

Taksista je povređen i prevezen je u KC Niš gde mu je ukazana lekarska pomoć.

Vlasnik Hit taksija iz Niša Mario Kitić, taksi službe za koju radi taksista koji je noćas otet, opljačkan i pretučen, rekao je agenciji Beta da je prilikom davanja izjave u policijskoj stanici, video mladiće koji su oteli mog taksistu”.

On je objasnio da su mladići iskoristili to što je vozač zadremao u kolima na taksi stajalištu u centru grada i uleteli su mu u vozilo.

“Maltretirali su ga i preplašili, ali ga srećom nisu teško povredili. Policija ih je pronašla pošto su nastavili da divljaju njegovim kolima”, rekao je Kitić.

Prema njegovim rečima, taksisti u Nišu već duže vreme imaju problem s tim mladićima jer im upadaju u kola i pljačkaju ih.

“Isti ti mladići su pre dve nedelje upali u kola jednog drugog mog taksiste i oteli mu tablet i telefon. Procenjena šteta tada je bila 35.000 dinara”, rekao je Kitić.

On je kazao da su na meti maloletnika proteklih nedelja bili isključivo stariji taksisti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com