Virus KoronaZdravlje

Tiodorović: Utakmica između Partizana i Vojvodine rizik

Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da današnja utakmica u Kupu Srbije između Partizana i Vojvodine, koja se igra u Nišu može biti jedan od rizika.

 

“Današnja utakmica predstavlja rizik, ali moram da istaknem da i manji skupovi poput proslave rođendana i svadbi u zatvorenom prostoru predstavljaju rizik”, rekao je Tiodorović za RTS.

Navodi da Beograd, Novi Pazar, Tutin i Vranje predstavljaju žarišta i da pored Bežanijske kose, kovid bolnica postaje i Klinika za plućne bolesti u Nišu.

“Situacija iz Vranja se odražava na jug, gde imamo visok procenat zaraženih, gde imamo mnogo pneumonija. Prema podacima od juče, danas i jutros, preko 60. Najteži bolesnici se zbrinjavaju u Kliničkom centru u Nišu. Trenutno se u kovid bolnici nalazi 85 pacijenata, 48 pozitivnih, a ovi drugi se proveravaju i testiraju”, navodi šef Kriznog štaba za jug Srbije.

Napominje da su u svim bolnicama zadržane i kovid ambulante u kojima, kako kaže, mogu da se jave oni koji osete neke tegobe.

Tiodorović je rekao da rigoroznijih mera poput policijskog časa neće biti, ali ovo je za njega poslednji trenutak da se situacija uozbilji.

Da podsetimo fudbaleri Partizana i Vojvodine igraju danas u Nišu u finalu Kupa Srbije. Utakmica na stadionu Čair počinje u 19 časova, a u prodaji je bilo 8.600 karata, koliko se i očekuje navijača.

Pročitajte još…

Šta će biti sa finalom Kupa? Navijači i po kiši u redovima kupuju ulaznice

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com