Društvo

Svaka pomoć koja je iz srca velika je do neba!

Niški arhitekta Hadži Ivan Redi godinama unazad nesebično i iz srca pomaže drugima, a njegov moto je uvek bio da nije važno kolika je ta pomoć, već da ona dolazi iz srca.

Slušajući svoje srce pomogao je i sada. Osobama sa invaliditetom koje koriste invalidska kolica donirao je rampu koja je postavljena na ulazu u Spomen sobu Stevana Sremca i Branka Miljkovića. Tako je i osobama u kolicima omogućio da se upoznaju sa životom, radom i uspomenama na ova dva književna velikana po kojima je Niš postao prepoznatljiv.

“Odlučio sam se na ovaj potez iz dva razloga. U sebi nosim godinama već potrebu da pomažem ljudima kao čovek koji razume one kojima je pomoć potrebna”, kaže Hadži Ivan Redi.

Ova ideja je u njegovom srcu zaživela kada je prilikom jedne posete spomen sobi primetio da se na ulazu nalazi stepenik visok preko 5 centimetra.

“Shvatio sam tada da taj stepenik prestavlja veliku prepreku osobama u kolicima da uđu u spomen sobu, a na taj način su uskraćeni i užitak koji u njoj mogu da dožive, da se upoznaju sa radom pisaca koji su proslavili naš grad i da kulturu svog grada dožive na neposredan način. Da sam bio u pravu potvrdili su mi i neki moji prijatelji koji su imali taj problem”, kaže Hadži Ivan Redi i dodaje:

“Meni je Narodni muzej draga institucija već preko 50 godina. Isto tako su mi drag ii svi ljudi sa kojima delim sve svoje lepo, pa sam odlučio da pomognem i drago mi je zbog toga”, zaključuje Hadži Ivan Redi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com